austin-distel-wD1LRb9OeEo-unsplash_RR

Izrada aplikacija po Vašoj mjeri

Osnovna djelatnost kojom se bavimo je izrada web i mobilnih aplikacija. Osim vlastitih aplikacija koje smo razvili od ideje do realizacije, bavimo se i izradom web i mobilnih aplikacija po narudžbi klijenta.

Ako imate ideju za razvoj vlastite aplikacije ali neznate odakle krenuti, bez obaveze nas kontaktirajte i saznajte sve potrebe informacije. Za lakšu komunikaciju i postavljanje ključnih pitanja, pročitajte kroz koje sve faze prolazi izrada aplikacija.

 

Ideja

Iza svake dobre aplikacije stoji još bolja ideja. Ako imate ideju, najprije istražite postoje li srodne aplikacije, tko bi bili njezini korisnici i za što bi aplikacija služila. Unatoč tome što vjerojatno postoje aplikacije srodne Vašoj ideji to Vas ne mora obeshrabriti. Saznajte nedostatke postojeće aplikacije, pokušajte iste korigirati u svojim nacrtima i stvoriti neku dodatnu vrijednost.
U svakom slučaju crtajte, pišite, skicirajte. Čak i ručno napravljena skica znači više od deset telefonskih razgovora. Na taj način izbjegavamo smetnje u komunikacijskom kanalu.

Kada su Vam dostupni odgovori tko su korisnici i za što će služiti aplikacija, krećete u fazu pripreme.

 

 

 
Priprema

U fazi pripreme za realizaciju ideje potrebna Vam je stručna pomoć. Preporuka je da se savjetujete s osobom ili tvrtkom koja ima iskustva u izradi aplikacija. Oni će vas najbolje razumjeti. S druge strane će vam najlakše objasniti kompleksnost izrade aplikacije i tehnologije te omogućiti uvid u cjelokupni proces njezinog razvoja.

Kad ste pronašli stručni tim koji će vam pomoći u realizaciji ideje i dogovorili detalje suranje. Krećete sa definiranjem dizajna.

 

Dizajn

Ljudi su vizualna bića, pa je prvi dojam najčešće presudan. U suradnji sa dizajnerom osmislite dizajn koji će već na prvu privući korisnike. Dizajneri će Vam u tome pomoći i predstaviti nekoliko varijanti predložaka te uz vašu pomoć kreirati željeni dizajn aplikacije. 

Kad je definiran dizajn, programeri kreću sa razvojem.

 

Razvoj

Važno je spomenuti da se aplikacija može raditi u nekoliko faza (što može biti ugodno ako Vam je budžet ograničen). U takvim situacijama savjet je da se najprije izrade najvažnije funkcionalnosti. Nakon toga se aplikacija objavljuje online što je idalno za stjecanje uvida u interes korisnika za aplikacijom. Prvim korisnicima pritom možete ponuditi nižu cijenu. U sljedećim fazama planirajte raditi na novim funkcionalnosti i razvoju aplikacije do savršenstva. Na taj način će vam izrada inicijalno biti jeftinija, a kad prikupite prve korisnike lakše ćete usmjeriti i daljni razvoj aplikacije u pravom smjeru.

 

Postavljanje online

Aplikacija se u ovoj fazi testira i provjerava se njena kvaliteta. Nakon analize, šalje se na odobrenje kod Google Play Store ili na Apple Store ovisno o platformi koji ili koje ste odabrali. Nakon što prođe obrada ista se postavlja online za početak preuzimanja i korištenja.

 

Održavanje

U fazi održavanja je važno da se osluškuju potrebe korisnika, prate trendovi i prema tome vodi račun o nadogradnjama. Nakon inicijalnog razvoja i nadogradnji koji plačete jednokratno, najam servera je Vaš jedini trošak koji se plaća na godišnjoj razini. Više o okvirnim cijenama razvoja aplikacije možete pročitati ovdje.