SEO i SEM optimizacija

SEO i SEM

Search Engine Optimization (optimizacija za internet pretraživače) i Search Engine Marketing (marketing za internet pretraživače) važni su aspekt svakog kvalitetnog i cjelovitog internet projekta.

Search Engine Optimization (optimizacija za internet pretraživače)

SEO optimizacija internetskih stranica je metodologija, strategija, tehnika i taktika za visoko rangiranje stranica na tražilicama kao što su Google, Yahoo i drugi s ciljem povećanja broja posjeta internet stranici.

SEO pomaže osigurati da internet stranica bude dostupna tražilicama i pritom povećava šansu da se prikazuje u njima.

Dobar SEO-a je od velike važnosti za poslovni uspjeh pojedine internet stranice. Ne odrađeni ili loše odrađeni SEO jedan je najčešćih uzroka propasti ili polovičnog uspjeha pojedinih internet projekata. Jer i ako imate dobar proizvod, a nemate publiku teško je uspjeti.

 
Search Engine Marketing (marketing za internet pretraživače)

SEM je oblik marketinga na internetu koji promovira tvrtke kroz povećanje njihove vidljivosti prilikom pretraživanja u internet tražilicama tzv. SERP search engine result pages.

Provodi se kroz usluge plaćenih oglasa, kontekstualno oglašavanje sa banner oglasima na određenim internet stranicama, e-mail marketingom, mobilnim oglašavanjem i drugim vrstama oglašavanja koje drastično povećavaju posjećenost internet stranice, a sa time i uvid u proizvode i usluge internet stranice.

 

CIlj SEO optimizacije i SEM marketinga je što bolje pozicioniranje u tražilicama i zadržavanje visokog rang, a kako bi pritom pobijedili konkurenciju. No, kako bi to ostvarili potrebo je dobro poznavanje metoda i iskustvo u SEO optimiziranju i SEM marketingu.Iz tog razloga obratite nam se s povjerenjem za uslugu SEO i SEM koje Vam garantirano dugogodišnjim iskustvom, znanjem i predanošću.