Online rezervacijama do veće popunjenosti smještajnih kapaciteta

Po ukupnom broju turističkih noćenja pamtit ćemo 2015. godinu. Ukupno je ostvareno 71,6 mil. turističkih noćenja, a što je 7,7% više nego u 2014. godini…

Prošlogodišnji pokazatelj razlog je još većih ambicija s kojima ulazimo u sezonu koja je pred nama i zašto dodatno investiramo u oglašavanje svojih smještajnih kapaciteta.

Pitate se koji oblik oglašavanja smještajnih kapaciteta je isplativ posljednjih nekoliko sezona?

U doba kad je internet postao sastavni dio ljudskog života, online rezervacija smještaja nezaobilazna je prilagodba svih iznajmljivača smještaja koji žele maksimalno popuniti svoje kapacitete.

Evo 7 razloga zašto se isplati uložiti u web stranica s vlastitom online rezervacijom:


1. STOP VISOKIM PROVIZIJAMA

Booking.com je jedna od najvećih svjetskih agencija za online oglašavanje smještajnih kapaciteta. Njegova provizija iznosi 15%, dok kod većine turističkih agencija provizija iznosi 40%. Ako pritom posjedujete 3­-4 apartmana i za svaki plaćate proviziju, vrijeme je da razmislite o jednokratnoj investiciji u web stranicu s online rezervacijama smještaja koja će Vas koštati svega 2.500 kn i zauvijek Vas osloboditi plaćanja visokih provizija, vrijedi razmisliti!


2. POVEĆANJE ZADOVOLJSTVA GOSTIJU

Online rezervacijama smještaja kroz Vašu web stranicu gostu pružate veće zadovoljstvo jer mu omogućavate vrlo brz, jednostavan i direktan dolazak do rezervacije željenog smještaja.


3. JEDNOSTAVNO KORISNIČKO SUČELJE

Rezerviranje smještaja kroz web stranicu je direktno. Potvrda o rezervaciji dobiva se automatski po izvršenoj rezervaciji, a Vi kao administrator lako i brzo možete pregledavati pristigle rezervacije i jednostavno upravljati korisničkim sučeljem.


4. DOSTUPNOST 24/7

Jednom izrađena web stranica s vlastitim online rezervacijama postaje dostupna 24 sata 7 dana u tjednu, također se pokazala kao dugoročno isplativi alat kada je u pitanju oglašavanje smještajnih kapaciteta, a najčešće je zaslužna i za prvi kontakt s gostima.


5. CROSS LINKING

Većina portala na kojima možete oglašavati svoje smještajne kapacitete dozvoljava link prema Vašoj web stranici, a koju ste vi opremili privlačnim fotografijama, videom i drugim interesantnim informacijama koje će utjecati da svaki posjetitelj stranice rezervira Vaš apartman, sobu ili kuću.


6. DODATNE PREDNOSTI

Web stranicu možete reklamirati i pomoću Google Adwordsa, možete slati e­mailove Vašim stalnim gostima s linkom na Vašu web stranicu.


7. NEZAOBILAZNE DRUŠTVENE MREŽE

Još jedan od razloga zašto se isplati uložiti u web stranicu je što je možete povezati sa svim društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Instagram…), a činjenica je da gotovo 70% ljudi u svijetu koristi neku od društvenih mreža.


Ovo su samo neki od razloga zašto online rezervacija smještaja kroz vlastitu web stranicu otklanja nedostatke ostalih načina rezerviranja smještaja. Također predstavlja logičan korak ako želite povećati popunjenost svojih smještajnih kapaciteta i maksimalno iskoristiti mogućnosti interneta.

Iskoristite ove informacije kao konkurentsku prednost u odnosu pred drugim iznajmljivačima smještaja i pogledajte dodatne informacije o web stranicama s mogućnošću rezervacije smještaja na stranicama miniWEB-­a.