Evo kako možete uvesti red u čekaonicu

Dugi redovi čekanja Vaša su svakodnevica prilikom usluživanja klijenata?
Vaši klijenti su sve više nezadovoljni i odlaze konkurenciji?
Djelatnici Vam postaju neproduktivni i često rade pogreške?
 

Ako je samo jedan od odgovora na pitanje pozitivan, vrijeme je da isprobate inovativno rješenje Redomat koje pojednostavljuje i olakšava svakodnevno usluživanje klijenata. Redomat je fleksibilan, ima višestruke mogućnosti primijene i pritom djeluje pozitivno na cjelokupno poslovanje.

 

5 prednosti korištenja Redomata:

 

Klijent ima osjećaj da je uslužen brže

„Zadovoljan klijent, je najbolji klijent.“        

Pomoću Redomat mobilne aplikacije klijent na svoj pametni telefon prima obavijest o tome kada se približava njegovo vrijeme za obavljanje usluge. U praksi aplikacija funkcionira na sljedeći način:

Putem pametnog telefona klijent skenira QR kod subjekta i zatraži virtualni listić iz reda čekanja za uslugu. Nakon uzimanja listića uz stalnu povratnu informaciju, dobiva dojam da je uslužen brže.

Pritom nije vezan za fizičko čekanje u redu, već može popiti kavu u obližnjem kafiću ili jednostavno obaviti neku drugu obavezu. Obavijest o promjenama u redu čekanja dobiva na svoj pametni telefon.

Više o navedenoj funkcionalnosti rješenja možete pročitati u članku: Došao je kraj čekanju!

 

Manje klijenata odlazi konkurenciji

„Privlačenje novog klijenta stajat će vas pet puta više nego zadržavanje postojećeg.“

Često klijenti jednostavno odluče napustiti red čekanja i prije nego što su usluženi. Razlog tome je upravo nezadovoljstvo zbog predugog čekanja u redu.

Uštede, popusti i kuponi više nisu dovoljno inovativni sustavi nagrađivanja koji bi zadržali klijente da ne odu konkurenciji.

Zbog velike ponude istih usluga klijente zadržavaju drugi faktori, kao što su vrijeme čekanja na uslugu, tretman prije obavljanja usluge te neke druge dodane vrijednosti.

Uvođenjem Redomata smanjit će se dugi redove čekanja, ali i odlazak klijenata konkurenciji.

 

Raste zadovoljstvo klijenata

Svaki zadovoljan klijent će reći barem petorici drugih ljudi o dobroj usluzi".

Čekanje na red za klijente ne mora biti gnjavaža. Njihovu pažnju možete zaokupiti različitim animacijama i informacijama o trenutnim akcijama, popustima, ...

LCD prikaz na kojem možete prikazivati redove čekanja, može poslužiti i kako marketinški prostor na kojem ćete informirati klijente o aktualnim uslugama i proizvodima.

Rješenje omogućava da se iste animacije prikazuju i na pametnim telefonima klijenata koji na taj način prate promjene u redu čekanja za željenu uslugu.

Nakon obavljanja usluge klijentu se omogućava da ocijeni uslugu na skali od 1-3 te proizvoljno upiše napomenu ili komentar. 

Ocjene klijenata dobar su temelj za analizu zadovoljstva klijenata obavljenom uslugom. Na temelju dobivenih ocjena može se kreirati strategija za poboljšanje usluga i zadovoljstva klijenata u budućnosti.

 

Raste produktivnosti djelatnika

„Rast produktivnosti djelatnika povećava prihode poduzeća.“

Redomat omogućava generiranje podataka o najčešće traženim uslugama i prosječnom vremenu čekanja na uslugu. Podatke je moguće pregledavati na dnevnoj, tjednoj i mjesečnoj bazi.

Na temelju tako prikupljenih podataka može se lakše prilagoditi raspored rada djelatnika i izbjeći situacija nedostatka djelatnika u doba dana kada je veća potražnja za usluživanjem.

 

Raste motiviranost djelatnika

„Najveće bogatstvo tvrtke njezini su zaposlenici.“

Pregled rada po djelatnicima je također omogućen u rješenju Redomat. Usporedbom rada djelatnika mogu se saznati informacije o tome koji djelatnici su najuspješniji i najproduktivniji te prema tome prilagoditi sustav njihovog nagrađivanja i motiviranja za rad.

 

Živimo u turbulentnoj okolini u kojoj klijenti jednostavno nemaju vremena stajati u dugim redovima kako bi obavili željenu uslugu.

Red u čekaonici utjecat će na povećanje zadovoljstva klijenata, izgradnju lojalnih klijenta, povećanje produktivnost i motiviranost zaposlenika. Sve navedene prednosti važne su za poslovanje svih subjekata koji svakodnevno uslužuju klijente.

Isprobajte rješenje potpuno besplatno i omogućite klijentima da čekaju na Vaše usluge zadovoljni. Rješenje možete isprobati već danas na web stranici Redomat, a sve novosti pratiti na njegovoj Facebook stranici.