Redomat - Došao je kraj čekanju!

Jeste li se ikada zapitali kako uz svu raspoloživu tehnologiju i mogućnosti još uvijek postoje gužve u čekaonicama?

Bez obzira radilo se o doktoru, stomatologu, plaćanju režijskih troškova, teleoperaterima… primjera u praksi ima nebrojeno…

Neki subjekti su taj problem pokušali rješiti sa standardnim uređajima za dodjeljivanje listića svakom klijentu kako bi se znao redosljed i tko je na redu.

Takvo rješenje unaprijeđuje uslugu i rješava eventualne nesuglasice između klijenata, jer svatko ima svoj listić i dolazi na red kada je taj listić prozvan. No još uvijek se javlja problem sa gužvama u čekaonicama gdje nema dovoljno mjesta za sjedenje i nepotrebno se gubi vrijeme čekajući.

Razvili smo inovativno rješenje Redomat temeljeno na popularnim QR kodovima. Kako rješenje funkcionira? Na jednostavan način mogu se definirati željene kategorije (usluge) te raspon brojeva listića. Dokument sa QR kodom i kratkim uputama se može izvjesiti na vratima čekaonice (ili na internet stranici) te klijenti pomoću pametnih telefona učitaju taj kod kako bi se otvorila internet stranica Redomata. Nakon otvaranja stranice moguće je odabrati željenu uslugu (ako se nudi više usluga, različite kategorije) te provjeriti koliko osoba već čeka u redu i kada bi došli na red (vrijeme izračunato na temelju prosječnog vremena trajanja odabrane usluge). Prije virtualnog uzimanja listića moguće je upisati e-mail adresu (proizvoljno) na koju se automatski dobiva obavijest kada je klijent treći, drugi i prvi na redu.

Uzimanjem listića dodijeljuje se redni broj te se prikazuje informacija koji listić je trenutno u obradi, koliko osoba čeka na svoj red te kada bi otprilike mogli doći na red. Podaci se automatski ažuriraju kada se počinje obrađivati sljedeći listić.

U današnje vrijeme gotovo svi imaju pametne telefone koji na jednostavan način mogu koristiti opisan sustav. Uzeli smo u obzir i iznimke kada osoba ne može sama uzeti svoj virtualni broj, već se listić može dodijeliti i ručno od strane djelatnika.

Prednosti ovakvog rješenja su u prvom redu zadovoljstvo klijenata, koji ne moraju čekati svoj red u čekaonici već mogu otići obaviti neku drugu obavezu ili jednostavno otići na kavu u obližnji kafić. Redomat je online rješenje koje ne zahtjeva ulaganja u tehničku opremu i infrastrukturu. Sustav je primjenjiv za sve veličine redova čekanja, bilo kojeg opsega i broja usluga. Ažurnom evidencijom obrađenih listića moguće je pratiti efikasnost djelatnika te prosječan broj posjeta po satu što će olakšati planiranje rasporeda rada djelatnika. Analizom evidentiranih podataka automatski se prikazuje prosječno vrijeme za obradu klijenta, te maksimalno i minimalno vrijeme za obradu.

Klijenti u svakom trenutku mogu provjeriti koliko osoba čeka za istu uslugu prije njih te planirati svoje vrijeme racionalno jer stara poslovica kaže „vrijeme je novac“.

Isprobajte rješenje Redomat potpuno besplatno i i omogućite klijentima da čekaju na Vaše usluge nasmješeni i bez dodatnog stresa: www.redomat.com