Responzivne internet stranice

Ako vaša internet stranica još uvijek nije responzivna, tj. prilagodljiva dimenzijama različitih uređaja, krajnje je vrijeme da razmislite o njezinom redizajnu.

Posljednjih godina konstantno raste udio korisnika koji pristupaju internetu putem mobilnih uređaja. U Hrvatskoj taj postotak trenutno premašuje 60%.

Ako konkurenciji ne želite prepustiti taj dio tržišta važno je da prilagodite internet stranicu dimenzijama različitih mobilnih (Android, iPhone, razni tableti) i drugih uređaja (netbook, računalo, ...).

Današnja brza promjena trendova u dizajnu, tehnologiji, marketinškim alatima jednostavno zahtijeva da se internet stranica redizajnira svake 3-4 godine.

Responzivna internet stranica je neophodna ako želite biti dostupni korisnicima na svim ekranima različitih uređaja i ako želite:


Zadržati potencijalne kupce

Ako vaša internet stranica nije pregledna na mobilnom uređaju, vaš potencijalni kupac će jednostavno otići na internet stranicu vaše konkurencije.

Internet stranice bez responzivnog dizajna za mobilne uređaje se puno duže učitavaju, a što znači da će korisnik bez puno razmišljanja odustati od njezinog učitavanja i otići na konkurentsku responzivnu stranicu, a koja se učitava i otvara puno brže.


Google voli responzivni dizajn

Google također favorizira one internet stranice koje su prilagođene mobilnim uređajima, odnosno onim internet stranicama koje su responzivne. Prilikom pretraživanja prikazuje ih iznad onih koje su neprilagođene, tj. neresponzivne.


Bolji doživljaj za korisnike

Responzivne internet stranice se automatski podešavaju prema veličini ekrana uređaja i njegovoj orijentaciji. Pritom se navigacija prilagođava touchscreen ekranu (npr. automatski se primijenjuju veće navigacijske tipke), a ukanjaju se nepotrebni grafički elementi u svrhu olakšavanja pretraživanja važnih informacijama.


Jedinstvenu internet stranicu

Administriranje sadržajem responzivne internet stranice vrši se s jednog mjesta za sve rezolucije uređaja. Responzivni dizajn ne zahtijevaja izradu više različitih modela stranica kako bi se one prilagodile za različite uređaje i platforme uređaja.


Manje troškove

Troškovi responzivne web stranice su višestruko manji u odnosu na internet stranice razvijene posebno za svaku dimenziju prikaza na različitim uređajima. 


U današnje vrijeme je responzivna internet stranica jednostavno potreba. Broj korisnika mobilnih uređaja s vremenom će sve više rasti, a također treba uzeti u obzir da se nalazimo u vremenu kada se gotovo sve može napraviti online.

Zato nemojte čekati, ako vam je u planu redizajn internet stranice jedna od glavnih karakteristika miniWEB paket za izradu internet stranice je i responzivan dizajn.

Više informacija o cjenovno pristupačnom miniWEB paketu možete potražiti na stranicama miniWEB-a ili nas jednostavno kontaktirati putem mail-a ili telefona +385 (0)40 390 997.